Cara a cara amb el retrat, a la Fundacio FotoColectania

Tallers de descoberta i creació fotogràfica

En el llenguatge quotidià diem "retratar" per referir-nos a l'acte de fer una fotografia d’una persona. Tot sovint la intencionalitat es limita a registrar un moment o a que aquesta persona quedi "bé". Res més allunyat del que fan els fotògrafs quan encaren un retrat. Un retrat és sempre una interrogació sobre aquell a qui es retrata, en què el fotògraf tria què vol mostrar i com fer-ho (si fa visible l’espai o el converteix en un fons neutre, estudia la relació entre la llum i el rostre, determina l’actitud del retrat, indaga en la mirada, tria l’enquadrament...).

En aquesta activitat es proposa un acostament reflexiu i creatiu al gènere del retrat. A través de la visita a l’exposició, observarem quines han estat les diferents tries dels fotògrafs. En un segon moment, inspirats per algunes de les fotografies, realitzarem una pràctica de retrat en un “set” fotogràfic, en què es posaran en joc les qüestions comentades al llarg de l’exposició.

En el marc de l'exposició "Cara a Cara. El retrat a la col·lecció Fotocolectania".  

Aquest projecte educatiu va ser ideat i desenvolupat per A Bao A Qu per a la itinerància de l'exposició "Cara a cara" organitzada pel Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona durant 2013 i 2014.

Tallers impartits per la fotògrafa Mònica Roselló 

Dates:

De 6 a 10 anys: Dissabte 21 de novembre, 12 de desembre i 23 de gener

De 8 a 12 anys: Dissabte 28 de novembre, 16 i 30 de gener

Horari: 10.30-13h.

Grups limitats a 12 participants.

Preu: 5€

Cal realitzar reserva prèvia: 93 217 16 26 / [email protected]