Cara a Cara. El retrat a la col·lecció Foto Colectania

En el marc del programa Fotografia en curs 2013-2014, Servei Educatiu de l'exposició  "Cara a cara. El retrat a la col·lecció Foto Colectania", una exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, comissariada per Pepe Font de Mora.

Exposició del Programa Arts Visuals de la Diputació de Barcelona a: Cerdanyola del Vallès - Museu d'Art, Cornellà - Espai d'Art Moritz, Caldes de Montbui - Thermalia, Terrassa - Sala Muncunill, Martorell - Muxart, Mollet del Vallès - Museu Abelló, Igualada - Museu de la Pell (2012-2014).

Entre maig de 2013 i novembre de 2014.

El servei educatiu de «Cara a cara» s'estructura en una visita dinamitzada i un taller experimental. La visita a l'exposició proposa una reflexió activa sobre alguns dels retrats exposats. En el taller experimental es fan dues pràctiques: en una s'aprofundeix en les tries fotogràfiques a partir de la pròpia experiència de la realització d'un retrat, i en l'altra es realitza una exploració creativa d'alguns dels retrats exposats per mitjà de la paraula.Els objectius d'aquesta proposta són, entre d'altres, aproximar la fotografia entesa com a art i cultura i alhora analitzar alguns dels retrats exposats intentant restituir les tries dels fotògrafs. A més, a través de la pràctica, descobrir quines són les tries creatives que es posen en joc en un retrat, interrogant-se pels processos de creació que hi ha al darrere.Algunes d'aquestes creacions es poden veure a l'espai expositiu i a bloc.fotografiaencurs.org i a www.fotografiaencurs.org.Per a més informació sobre el taller: http://www.diba.cat/web/oda/caraacara_edu

La informació de l'exposició pot consultar-se al web.