CGAI. Programació i tallers de cinema 2011-2012

NOVAS MIRADAS, NOVOS ESPECTADORES

Cicle de cinema al Centro Galego das Artes da Imaxe

Des de 2008-2009

Programació de cinema per a instituts, tallers "Fent cinema / Facendo cine" i formació per a docents.

El curs 2011-2012 s'inicia amb dues formacions: una adreçada a professors de secundària i una altra per a mestres d'infatil i primària, impartida conjuntament amb les mestres de l'Escola de Bordils Carme Congost i Dolors Vilanova.

Prossegueix la programació d’un cicle de projeccions elaborat amb la voluntat d’apropar els alumnes de secundària al cinema com a creació artística. Es tracta que els alumnes aprenguin a ser espectadors capaços d’analitzar els processos creatius i expressius de l’art cinematogràfic, i  que aprenguin a gaudir d’una aproximació sensible al cinema, a les seves matèries, formes i emocions. El conjunt de les projeccions ofereix la possibilitat de descobrir l’amplitud i riquesa del patrimoni cinematogràfic, de veure cinema de totes les èpoques i cultures. Per tal de facilitar aquest acostament, s’elabora un quadern específic de cadascuna de les sessions amb recursos teòrics, eines per l’anàlisi i propostes de treballs pràctics (fotogràfics, cinematogràfics i transversals).

Les quatre sessions del 2011-2012 són: Vistes Lumière, El personatge i les seves emocions (fragments comentats), Els quatre-cents cops i Million Dollar Baby.

Durant el mes de febrer es realitzen alguns tallers amb l’acompanyament d’un professional del cinema, en vinculació amb la programació i amb el dispositiu ‘Fent cinema / Facendo cine’ (http://blocs.xtec.cat/fentcinema1112/).

Al bloc del cicle es poden veure alguns comentaris dels alumnes sobre els films: http://novosespectadorescgai.wordpress.com/