Elogi de l'escola

A l'escola de Bordils, en el seu 75è aniversari

Film realitzat el curs 2009-2010 pels alumnes de P3 a 6è de l’Escola de Bordils acompanyats pels seus mestres.

Fa 75 anys es va construir l'Escola de Bordils a l'emplaçament actual. A l'escola es treballa la fotografia i el cinema a tots els cursos. Alumnes i mestres han decidit fer una pel·lícula per celebrar l'aniversari. Els alumnes, des de P3 fins a 6è, han investigat, fotografiat, filmat, documentat, escrit, recordat i reflexionat sobre l’escola.

Han parlat amb pares, mares, avis, àvies, amics, veïns i coneguts; han buscat i analitzat fotografies antigues; mesurat les seves aules i els espais de l’escola; indagat sobre els estris d’ara i d’abans; compartit els seus records; fotografiat els espais estimats i les traces del passat. Cada classe ha realitzat i muntat una o més peces cinematogràfiques amb aquests materials.

El film és un recull de les més de cinc hores que sumen totes les peces.

L’associació A Bao A Qu, que des del 2005-2006 treballa amb l’escola fent Cinema en curs, ha col·laborat en el projecte assessorant la ideació i el procés, i realitzant el muntatge final del film a partir de les peces dels alumnes.

........................................................................................................................

Elogi de l'escola a la premsa