Fotodescobertes del nostre entorn. Tallers amb fotògraf amb l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Fundació FotoColectania

El projecte ‘Fotodescobertes del nostre entorn’ proposa propiciar la descoberta de la fotografia a infants i joves del barri de La Ribera, establint un vincle amb dos dels espais de referència per l'apreciació de la fotografia de la ciutat, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la nova seu de la Fundació Foto Colectania, alhora que treballant directament amb fotògrafs professionals.

En aquesta primera edició es proposa que participin al projecte: un grup d'alumnes de 4rt de primaria de l'Escola Baixeras amb el fotògraf Joan Tomàs, un grup de l'Aula d'Acollida de 1r-2n d'ESO de l'Institut Milà i Fontanals amb la fotògraf Tanit Plana i un grup de 4rt d'ESO de l'Institut Pau Claris amb el fotògraf Txema Salvans.

L’eix articulador de la proposta és el retrat del barri a través dels espais i dels veïns i veïnes: els carrers, les places, els edificis, els comerços; persones que tinguin vincles amb aquests espais, fent especial atenció al retrat de la gent gran, i a la diversitat cultural de la Ribera. 

Els processos de creació col·lectius de cada grup donaran lloc a un projecte propi i alhora emmarcat en un projecte comú compartit pels tres grups, que es presentarà a finals de curs als espais de les dues institucions impulsores del projecte.