Jornada 'Compartir el cinema' 2017

Divendres 17 de març, de 10h a 14h30 i de 16h a 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Europa Creativa Desk-MEDIA Catalunya i A Bao A Qu organitzen la segona jornada 'Compartir el cinema', dedicada al cinema i la seva transmissió: a les múltiples formes en què el cinema es descobreix, es dóna, es rep, es passa, es comparteix. S'adreça tant a persones vinculades al cinema (cineastes, programadors, professors, estudiants) com a persones dedicades a l'educació, i a totes aquelles concernides per la creació i la qüestió de la transmissió i el lloc de la cultura i les arts a la societat.

La jornada s'articula entorn de dues qüestions essencials de la creació cinematogràfica que fonamenten les metodologies de 'Cinema en curs'. Es reflexionarà sobre com determinades pel·lícules o seqüències impulsen o acompanyen el treball d’alguns cineastes, com ressonen en alguns films les pel·lícules i els plans estimats. Es parlarà sobre els processos de creació conjunts entre cineastes i guionistes, actors, directors d’art, muntadors; sobre els modes de treball i les recerques; sobre el que es troba perquè el camí és compartit.

La segona part tractarà sobre descobertes, desigs i transformacions. Conversarem sobre 'Cinema en curs' i sobre com la creació cinematogràfica esdevé motor d'aprenentatge i creixement, de confiança i obertura, de compromís amb el món i amb els altres. 

Es pot descarregar el programa de la jornada aquí.

Inscripcions a través d'aquest formulari.

 

PROGRAMA

9h30    Acollida dels assistents

10h      Benvinguda i obertura de la jornada, a càrrec d'Àlex Navarro, Núria Aidelman i Laia Colell

10h15  Passatges secrets, a càrrec d'Alain Bergala (conferència en francès amb traducció simultània)

11h30  Pausa

12h      Pensar, fer, viure el cinema junts. Mar Coll - Valentina Viso, Fernando Franco - Miguel Ángel Rebollo i Jonás Trueba - Francesco Carril

14h30  Pausa-dinar

15h45  Acollida

16h      En curs, a càrrec d'Eulàlia Bosch

17h      Compartir el cinema a 'Cinema en curs'Alumnes de 'Cinema en curs'; Isabel Alonso, Carme Congost, Fanny Figueras i Isabel Ribera (docents); Meritxell Colell i Pep Garrido (cineastes). Es projectaran els films 'El silenci' i 'Rere el MACBA. Retrat d'un museu'.

18h30  Preguntes i comentaris del públic assistent

19h      Fi de la jornada