Mirar, fotografiar, llegir... la ciutat! Taller de creació fotogràfica al CCCB 2018-2019

 El taller proposa una exploració de la ciutat a partir de la descoberta creativa i reflexiva de la fotografia. Al llarg d’un matí, inspirats pel visionat de fotografies d'autors de referència i per la lectura de textos literaris, els participants creen els seus projectes fotogràfics, combinant paraula i fotografia.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases:

  • Comentari de fotografies analitzant les tries expressives amb què diversos autors construeixen les seves visions de la ciutat i lectura de textos literaris breus.
  • Inspirats per aquests referents fotogràfics i literaris, s’inicia l’exploració fotogràfica en espais propers al CCCB posant en joc algunes de les tries essencials de la fotografia comentades durant el visionat (enquadrament, moviment, llum...).
  • Donem forma a un projecte fotogràfic a partir de la tria i ordenació de les fotografies realitzades i de la seva posada en relació amb la paraula.

El taller es planteja com una exploració del patrimoni fotogràfic i de les tries expressives de la fotografia. Alhora, és una investigació sobre la ciutat com a espai públic a través de la creació fotogràfica i de la lectura de textos de diversos autors.

Les fotografies realitzades es publiquen a www.fotografiaencurs.org, creant un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

Aquest taller és una activitat del CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.

_________________________________________________________________________________

Informació pràctica:

Horari de les visites: els dimecres i els dijous al matí.

Durada de l’activitat per a centres de primària (a partir de 3r de primària): 3 hores.

Durada de l’activitat per a centres de secundària i batxillerat: 3.30 hores.

Grups classe.

Preu: 4 € per alumne.

Aquesta activitat també s'ofereix dins el programa socioeducatiu Apropa Cultura.

Cal fer reserva amb antelació enviant un correu electrònic a [email protected] bé trucant al 93 306 41 35 (de dimarts a divendres de 10 a 13h).