Programació de cinema a l'Auditori de Sant Martí

Des del mes de març de 2015 un grup de joves d'entre 15 i 18 anys programa una pel·lícula cada mes a l'Auditori de Sant Martí. de Barcelona.

El col·lectiu de joves s'ha agrupat sota el nom de Unió Jove Cinemàtica Alternativa (UJAC) i es reuneix setmanalment per tal de seleccionar les pel·lícules, preparar les presentacions i els continguts de les sessions, i organitzar la difusió i comunicació. A més, compten amb el suport i la col·laboració de cineastes i professionals de l'equip d'A Bao A Qu - Cinema en curs.

Es tracta d'un projecte singular a la ciutat de Barcelona que conjuga tres valors fonamentals: participació – proximitat – excel·lència. Els joves esdevenen protagonistes de la programació no només en tant que receptors, sinó també com a creadors-gestors.

Parteix de dues finalitats que són també dos reptes:

- Propiciar que la cultura ocupi un lloc a la vida quotidiana dels joves mitjançant propostes queimpliquin el seu temps d'oci.

- Motivar la participació activa dels joves en la vida cultural dels barris i de la ciutat donant-los les eines perquè organitzin esdeveniments de qualitat.

La programació se centra en cinema d'autor europeu i més particularment a aquell cinema allunyat dels circuits més comercials. En aquest sentit, la iniciativa vol ser també una oportunitat perquè els i les joves descobreixin un cinema que habitualment no tenen a l'abast o desconeixen i al mateix temps convertir-se en un referent pel barri i per la ciutat.

El projecte es desenvolupa en el marc del programa europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu i desenvolupat juntament amb Meno Avilys (Lituània), Os Filhos de Lumière (Portugal), el Center for de Moving Image (Escòcia) i la Cinémathèque française (França).

Per a més informació:
Pàgina Facebook
Perfil Instagram