Sala Jove D'A 2019

En el marc de la novena edició del D'A Film Fesival Barcelona torna la Sala Jove D'A, la secció del festival desenvolupada per A Bao A Qu i destinada al públic d'entre 16 i 25 anys. La secció compta amb 10 pel·lícules seleccionades per un grup de Joves Programadors vinculats al projecte europeu Moving Cinema. Els Joves Programadors també acompanyen i presenten les sessions i condueixen els diàlegs amb els i les cineastes convidats.

Les pel·lícules programades són De chaque instant de Nicolas Philibert; Después también de Carla Simón, cineasta de l'equip de Cinema en curs; El día que resistía d'Alessia Chiesa; L'époque de Matthieu Bareyre; els quatre films que -de moment- integren el projecte Quién lo impide de Jonás Trueba: PrincipiantesSi vamos 28 volvemos 28, Sólo somos i Tú también lo has vivido –amb la presència del cineasta i de tres joves participants del projecte–; Ruben Brandt, collector de Milorad Krstic; i Un violent désir de bonheur de Clément Schneider, sessió que inaugura la secció i que presenten el grup de Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca en diàleg amb el cineasta.

La Sala Jove D'A, oberta a tots els espectadors del festival, es du a terme el 26 d'abril a la Filmoteca de Catalunya i el 27 i 28 d'abril i el 3 de maig als Aribau Multicines. Les entrades tenen un preu de 3 euros.

Els Joves Programadors presenten així la seva programació:

"Aquesta experiència ens ha permès poder veure i comentar en primícia diversos films d'autors d'arreu. Durant els diàlegs vam establir criteris de selecció tenint en compte els aspectes narratius, estètics i tècnics, però també la singularitat i el risc de les propostes. Ha sigut també important com els films ens han interpel·lat: tots ells ens han emocionat, fet pensar i acompanyat després del seu visionat. 

Com a resultat, proposem una programació heterogènia que inclou des de primers llargmetratges a obres d’autors consagrats, films d'animació, films documentals i ficcions sensorials. Ens agradaria que amb aquesta selecció pugueu viure i gaudir el cinema com nosaltres ho hem fet concebent-la i programant-la."

Joves Programadors: Marc Agullé, Andrés Antón, P. Arenós, Sabrina Atanasiu, Daniel Cama, Maria Castan, Berta Cotrina, Roger Guarro, Pol Guixeras, Martí Jané, Jordi Manchado, Daniel Molina, Sofia Niubó i Elisenda Veciana.