UJAC 2017

El grup de joves UJAC, d'entre 15 i 18 anys, programa una pel·lícula cada mes a Calàbria 66, de Barcelona.

La primera sessió d'aquest 2017 és un programa doble, amb les pel·lícules 'La reconquista' de Jonás Trueba i 'Antoine et Colette', migmetratge de François Truffaut. Al finalitzar la sessió hi haurà un diàleg amb el director Jonás Trueba.

La sessió serà el dissabte 18 de març, a les 18h. La sessió és gratuïta, oberta a tot el públic i conduïda pels joves d’UJAC. La sessió serà a Calàbria 66.

El col·lectiu de joves s'anomena Unió Jove Cinemàtica Alternativa (UJAC) i es reuneix setmanalment per tal de seleccionar les pel·lícules, preparar les presentacions i els continguts de les sessions, i organitzar la difusió i comunicació. A més, compten amb el suport i la col·laboració de cineastes i professionals de l'equip d'A Bao A Qu - Cinema en curs.

Es tracta d'un projecte singular a la ciutat de Barcelona que conjuga tres valors fonamentals: participació – proximitat – excel·lència. Els joves esdevenen protagonistes de la programació no només en tant que receptors, sinó també com a creadors-gestors.

La programació se centra en cinema d'autor europeu i més particularment a aquell cinema allunyat dels circuits més comercials. En aquest sentit, la iniciativa vol ser també una oportunitat perquè els i les joves descobreixin un cinema que habitualment no tenen a l'abast o desconeixen i al mateix temps convertir-se en un referent pel barri i per la ciutat.

El projecte es desenvolupa en el marc del programa europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu i desenvolupat juntament amb Meno Avilys (Lituània), Os Filhos de Lumière (Portugal), el Center for de Moving Image (Escòcia) i la Cinémathèque française (França).

Per a més informació:
Pàgina Facebook
Perfil Instagram