19/12/2017

A Bao A Qu seleccionada pel programa Emplea Cultura de la Fundación Banco Santander

A Bao A Qu és una de les 10 entitats seleccionades pel programa Emplea Cultura de la Fundación Banco Santander, que finançarà amb 23.000 euros la incorporació durant un any d’una persona a l’equip de l’associació. Més informació: https://www.fundacionbancosantander.com/es/empleo

13/12/2017

Primeres projeccions a Castilla La Mancha

En el marc del projecte CinEd, el passat 13 de desembre alumnes de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat de l'IES Pedro Mercedes de Cuenca assisteixen a la projecció de El espíritu de la colmena, de Víctor Erice al Centro Cultural Aguirre.

Després de la projecció es parla d’algunes de les principals qüestions del film: la seqüència de la sala de cinema, la importància dels espais, el color del film, els silencis i mirades…

06/12/2017

Projeccions dels films Cinema en curs a festivals

Les pel·lícules de Cinema en curs es projecten a festivals d'arreu del món. Entre setembre i desembre, els films s'han vist a sales i cinemes d'Espanya, Argentina, Brasil, Croàcia, Seül i Grècia. Podeu llegir-ne detalls a Repercussió.

Olympia Festival. Camera Zizanio (Pyrgos, Grècia), Seoul International Youth Film Festival (Seül), Las otras miradas (Sant Sebastià), Bibliocurts 2017 (Barcelona), El meu primer festival (Barcelona), Festival Zinetxiki (Bilbao), Filmets - Badalona en curt (Badalona), Dubrovnik Film Festival (Dubrovnik, Croàcia), Festival Gollut (Ribes de Freser), Festival do Rio. 17th Mostra Geração (Estação Botafogo, Rio de Janeiro), Tándem París – Madrid (Madrid), Cine a la vista (San Martín de los Andes, Argentina), Cinema Usera (Usera, Madrid).

06/12/2017

'A les teves mans' al Camera Zizanio

'A les teves mans', el film dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castellet, ha estat seleccionat pel Festival Camera Zizanio que te lloc a Pyrgos, Grècia. La pel·lícula es projectarà dimecres 6 de desembre entre les 10h i les 11h a la Conference Hall of Ilia Prefecture.

 

01/12/2017

XOC’17 Xarxa, oberta i comunitat

El dia 1 de desembre tindran lloc les jornades Centre fora: perifèries creatives i culturals que organitza l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya. A les 16h al CCCB es projectarà el documental 'Des dels nostres barris. Desde nuestros barrios' realitzat pels alumnes de 3r d’ESO de l'Institut Bellvitge (L'Hospitalet de Llobregat) i els alumnes de 4t d’ESO del Colegio Montserrat (Madrid). La projecció anirà acompanyada de la reflexió de l’historiador de l’art i comissari, Jorge Luis Marzo.

30/11/2017

Projecció de 'El espíritu de la colmena' a A Fonsagrada

El 30 de novembre, en el marc del projecte CinEd, alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l'IES Fontem Albei de A Fonsagrada, en col·laboració amb el CGAI - Centro Galego de Artes da Imaxe, van tenir l’oportunitat de veure El espíritu de la colmena, de Víctor Erice.

En el diàleg posterior es parla dels silencis, el context històric, la seqüència on Teresa arriba a l’estació de tren i el vincle amb els germans Lumière, la filmació del rostre de l’Ana...

30/11/2017

Cinema en curs al SIYFF.

El festival SIYFF. Seoul International Film Festival ha seleccionat 3 films de Cinema en curs que es projectaran el proper 2 de desembre a les 15:30h al DoWha Youth Culture House de Seül. Les pel·lícules seleccionades han estat: 

'Tres dies' dels alumnes de 4t, 5è i 6è de l'escola Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes, 'Un día gris' dels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Enric Borràs de Badalona i 'In Crescendo' dels alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Rey Pastor de Madrid.

 

29/11/2017

Projecció de 'Il posto' a Barcelona

El passat 29 de novembre, en el marc del projecte CinEd, alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona, descobreixen Il posto, d'Ermanno Olmi.

Després de la sessió, s'obre un diàleg conduït pel cineasta Pep Garrido on es comparteixen algunes de les principals qüestions del film: fer-se gran, el pas a la vida adulta, els sons i llums, el treball amb el rostre i l’ús dels primers plans, la seqüència final...

25/11/2017

Cinema en curs al Festival Bibliocurts

Dins de l'edició d'aquest any es podran veure 2 de les pel·lícules de Cinema en curs. El dissabte 25 de novembre a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall es projectarà 'Demà tot anirà bé' dels alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Juan Manuel Zafra i 'Kaibigan' dels alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Milà i Fontanals.

 

21/11/2017

'Mireia i Sula' a El Meu Primer Festival

Els alumnes que el curs passat van fer 6è a l'Escola Rafael Alberti han presentat, dilluns 20 de novembre, el seu film 'Mireia i Sula' al cinema Verdi Park, davant d'un auditori ple d'alumnes d'altres centres escolars de Barcelona. El film es projecta durant tota la setmana a les 11:00h del matí dins de la programació que El Meu Primer Festival realitza per escoles.