• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 1118.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::element_type() should be compatible with views_handler_field::element_type($none_supported = false, $default_empty = false, $inline = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
01/10/2019

FILMOTECA PER A LES ESCOLES 2019-2020

Nova edició de la programació per a escoles i instituts de la Filmoteca de Catalunya. Des d'A Bao A Qu hem dissenyat un programa de sis sessions que permet un acostament actiu, creatiu i reflexiu al cinema a través de films i fragments de grans cineastes: 'L'enquadrament' (6 i 8 de novembre); 'Estiu 1993' (12 i 18 de desembre); 'El verdugo' (21 i 22 de gener); 'Llum i color al cinema' (12 i 14 de febrer); 'Del cineasta a l'actor, de l'actor al personatge' (28 de febrer i 6 de març); i 'Els moviments de càmera: tècnica i potència expressiva' (15 i 17 d'abril).

01/10/2018

Filmoteca per a les escoles 2018-2019

Nova edició de la programació per a escoles i instituts de la Filmoteca de Catalunya. Des d'A Bao A Qu hem dissenyat un programa de sis sessions que permet un acostament actiu, creatiu i reflexiu al cinema a través de films i fragments de grans cineastes: 'Com es fa el cinema' (7 i 9 de novembre); 'Llum i color al cinema' (12 i 14 de desembre); 'Els quatre-cents cops' (23 i 24 de gener); 'El muntatge: so, espai, narració i emoció' (19 i 20 de febrer); 'L'enquadrament' (20 i 22 de març) i 'Estiu 1993' (10 i 12 d'abril).

26/06/2015

LA SOLITUD DEL CORREDOR DE FONS A PANTALLA ALTERNATIVA

El divendres 26 de juny a les 19h30 té lloc la darrera sessió d’aquest curs de Pantalla Alternativa, el cicle de cinema d’autor programat per UJAC (Unió Jove Alternativa Cinemàtica). 

Els joves programadors projecten ‘La solitud del corredor de fons’ de Tony Richardson, un clàssic del Free Cinema i tot un referent pels UJAC

La projecció té lloc a l’Auditori de Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer, 2 - Metro L2 Bac de Roda).

Pantalla Alternativa, és una iniciativa de l'Auditori de Sant Martí i l’associació A Bao A Qu, que s’inscriu en el marc del projecte europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu. 

El cicle de Pantalla Alternativa torna amb noves projeccions el divendres 18 de setembre a l’aire lliure.

 

29/05/2015

El cinema d'Isaki Lacuesta des de dins a Pantalla Alternativa

Divendres 29 de maig a les 19h30 té lloc la tercera projecció de Pantalla Alternativa, el cicle de cinema d’autor programat per la Unió Jove Alternativa Cinemàtica.

La sessió porta per títol “El cinema d’Isaki Lacuesta des de dins” i comptarà amb la participació del propi cineasta i d’ Igor Szpakowski un dels tres joves actors de La propera pell, el film que Isaki Lacuesta acaba de realitzar i del que avançarà alguns materials inèdits.

La sessió es desenvolupa en dues parts. La primera es dedica a repassar alguns aspectes de la trajectòria de Lacuesta a partir de qüestions i seqüències de les seves pel·lícules anteriors. En la segona, Isaki Lacuesta explica el seu procés de treball en La propera pell a partir d’una seqüència del film i de diversos materials: guió, assaigs filmats amb els actors, localitzacions, rodatge, bruts de rodatge, procés de muntatge...

També participa en el diàleg Igor Szpakowski, que explicarà la seva experiència en el rodatge amb Lacuesta.

La projecció té lloc a l’Auditori de Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer 2 – Metro L2 Bac de Roda).Pantalla Alternativa, és una iniciativa de l'Auditori de Sant Martí i l’associació A Bao A Qu, que s’inscriu en el marc del projecte europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu.

 

 

18/02/2015

'Elogi de l’escola' al Círculo de Bellas Artes

En el marc de la programació 'La sala de los cineastas' organitzada per la Unión de Cineastas al Círculo de Bellas Artes de Madrid, el dia 4 de març projecció del film 'Elogi de l’escola' realitzat pels alumnes de 3 a 12 anys de l'Escola de Bordils el curs 2009-2010 en motiu del 75 aniversari de l'escola.

La presentació del film anirà a càrrec de Marina Díaz i després de la projecció hi haurà un diàleg amb Laia Colell, Carme Congost i Jonás Trueba.

4 de març a les 17h30. Círculo de Bellas Artes (Cine Estudio), Calle de Alcalá, 42 . Madrid.

13/02/2015

Inici del grup dels joves programadors

El dia 13 de febrer al Centre Cívic de Sant Martí va tenir lloc la primera trobada del grup de joves que programarà el cicle de cinema per a joves de l'Auditori Sant Martí partir del mes de març s’organitzarà una projecció mensual al nou equipament cultural del barri.  Les sessions seran obertes i gratuïtes.

El projecte es vincula a Cinema en curs i al projecte europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu i desenvolupat juntament amb Meno Avilys (Lituània) i Os Filhos de Lumière (Portugal).

Ben aviat ja es podrà consultar la programació al web

06/10/2014

Filmoteca per a les escoles 2014-2015

A Bao A Qu  ha dissenyat pel curs 2014-2015 un programa que permet un acostament actiu, creatiu i reflexiu al cinema a través de films i fragments de grans cineastes. Algunes sessions es complementen amb la participació de professionals del cinema (realitzadors, muntadors, directors de fotografia).

Sessions 2014-2015: El pla i el muntatge. Comentaris de fragments audiovisuals (5 i 6 de novembre de 2014 / 26 de novembre de 2014 als cinemes Truffaut de Girona), La plaga (11 i 12 de desembre de 2014), Com es fa el cinema: selecció de making of i fragments de films  (29 i 30 de gener de 2015 / 4 de març de 2015 als cinemes Truffaut de Girona), Llum i color al cinema: direcció de fotografia i direcció artística (19 i 20 de febrer de 2015), El nen / The Kid (5 de març i 20 de març de 2015), La nit al cinema: selecció de fragments de grans cineastes de tots els temps (14 i 15 d’abril de 2015).

Visites a les exposicions temporals: El món encantat de Jacques Demy (octubre-gener) i El fons fotogràfic Sabaté (març-juny).

15/10/2013

'Les remors del bosc' de Takeshi Shikama

A partir del 4 de novembre, arran de la inauguració de l'exposició Les remors del bosc de Takeshi Shikama, es desenvoluparan a la Sala d'Exposicions de Gas Natural Fenosa diverses activitats dissenyades per A Bao A Qu.

Darrere els arbres, concebut com una activitat educativa per a grups escolars des de P3 a 3r de primària. Més informació.

Impressions sonores d’un bosc, en aquest cas per a grups escolars de 4t de primària fins a 2n de batxillerat i cicles formatius. Més informació.

Visites comentades, per a totes les edats. Més informació.

S'ha previst una Jornada de presentació i formació pel professorat pel dimecres 30 d'octubre, de 17h45 a 20h. L'exposició podrá visitar-se fins el 7 de març.

19/04/2013

Mostra de Cinema de Frontera

Del 21 al 23 de juny se celebrarà a Portbou la 1ª edició de la Mostra de Cinema de Frontera. En el marc de la Mostra es convoca el I Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin, sobre el tema de 'Frontera'. En el marc de la Mostra es realitzarà un taller de Cinema en curs a l'Escola Sant Jaume de Portbou.  

Més informació i bases del concurs aquí.

03/10/2012

Filmoteca per a les escoles 2012-2013

A Bao A Qu  ha dissenyat per el curs 20102-2013 un programa que permet un acostament actiu, creatiu i reflexiu al cinema a través de films i fragments de grans cineastes. Algunes sessions es complementen amb demostracions pràctiques a càrrec de professionals del cinema (realitzadors, muntadors, directors de fotografia). En els quaderns pedagògics s'inclouen propostes pràctiques que poden enriquir el visionat.

També hi ha dos tallers complementaris de formació per a mestres i professors. Els tallers articulen els continguts estrictament pràctics amb el treball sobre les metodologies de visionat i anàlisi cinematogràfic.

Aquí trobareu més informació i l'enllaç amb el programa complet.

Sessions 2012-2013: El personatge i les seves emocions: selecció de fragments de grans cineastes de tots els temps (6 i 7 d'octubre de 2012) - Los pájaros / The Birds (21 i 22 de novembre de 2012) - El nen / The Kid (13 i 14 de desembre de 2012) - Els 400 cops / Les quatre cents coups  (29 de gener de 2013) - Llum i color: direcció de fotografia i direcció artística (6 i 7 de febrer de 2013) - El so i el muntatge: construir espais, accions, narració i emoció (20 i 21 de febrer de 2013) - Els moviments de càmera: tècnica i potència expressiva (7 i 20 de març de 2013) - Retrats de la ciutat. Selecció de fragments de grans cineastes de tots els temps (17 d'abril de 2013).

Formació per a docents: El cinema a l'aula: propostes i metodologies (3 i 14 d'octubre de 2012 i 2 de febrer de 2013) - El cinema com a motor d'aprenentatge en diverses àrees curriculars (10 d'octubre de 2012 i 23 de gener de 2013).