• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 1118.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::element_type() should be compatible with views_handler_field::element_type($none_supported = false, $default_empty = false, $inline = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/vhosts/abaoaqu.org/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
25/12/2018

Un any de donacions a través de Casanova Foto!

Al llarg d'aquest primer any de campanya de recollida de càmeres, amb Casanova Foto, s'han rebut més de 40 donacions.

Tots els equipaments rebuts, es fan arribar a centres participants de Cinema en curs i Fotografia en curs, per tal que els nois i noies els donin una segona vida! 

Podeu fer aportacions d’equipaments en desús a Casanova Foto (Ronda Universitat, 35).

 

30/11/2018

Exposició "Retrato da nosa contorna"

El passat 30 de novembre es presentava la mostra “Retrato da nosa contorna” a la Sala de Exposicións de Arte Contemporánea do Pazo de Cultura a Pontevedra, en el marc de la fira Culturgal.

L’exposició agrupava els projectes fotogràfics desenvolupats durant els últims 5 anys pels alumnes participants als tallers de Fotografia en curs a Galícia, acompanyats dels fotògrafs Vari Caramés, José Caruncho, Luis Díaz, Tono Mejuto, Marta Moreiras i els seus professors i professores.

Els centres educatius participants han estat: CEIP Pío XII (Santiago de Compostela), CEIP Seis do Nadal (Vigo), CEIP de Tenorio (Cotobade), CPI Manuel Padín Truiteiro (Soutomaior), CPI da Ribeira (O Porriño), IES A Cachada (Boiro), IES Francisco Aguiar (Betanzos), IES Manuel Chamoso Lamas (O Carballiño), IES O Mosteirón (Sada), IES Poeta Díaz Castro (Guitiriz).

 

28/09/2018

Taller de creació fotogràfica al CCCB: 'Mirar, llegir, fotografiar... la ciutat!"

Aquest octubre, iniciem la segona edició del taller "Mirar, fotografiar, llegir... la ciutat!", un taller de creació fotogràfica al CCCB, en el marc de Fotografia en curs.

El taller proposa una exploració de la ciutat a partir de la descoberta creativa i reflexiva de la fotografia. Al llarg d’un matí, inspirats pel visionat de fotografies d'autors de referència i per la lectura de textos literaris, els participants creen els seus projectes fotogràfics, combinant paraula i fotografia. 

Les fotografies realitzades es publiquen a www.fotografiaencurs.org, creant un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

 

 

28/09/2018

Nova edició de Fotografia en curs a Catalunya i Galícia!

Iniciem la setena edició de Fotografia en curs a Catalunya i a Galícia, amb formacions per als mestres i professors que participen al programa. El 15 d’octubre comencem a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i el 25 al CGAI-Centro Galego de Artes da Imaxe (A Coruña).

 

19/02/2018

Iniciem el taller amb el fotògraf Eugeni Gay a l'Institut Escola Ramona Calvet

Inici del taller amb fotògraf amb un grup d'estudiants de 3r d'ESO de l'Institut Escola Ramona Calvet. El taller, que compta amb l'acompanyament del fotògraf Eugeni Gay, proposa als estudiants una descoberta de l'entorn i de la creació fotogràfica. Enguany l'eix del treball girarà al voltant de les poues de glaç, investigant el passat i la història d'aquests espais alhora que fotografiant-los al llarg del curs.

El taller és impulsat per la Fundació JM Anzizu. Per seguir el procés de creació podeu seguir el bloc

15/02/2018

Fotodescobertes: inici dels tallers amb fotògrafs

El projecte ‘Fotodescobertes del nostre entorn’ és un projecte impulsat conuntament amb l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Fundació Foto Colectania i proposa a grups d'estudiants de treballar conjuntament amb fotògrafs professionals per fer un retrat del propi barri. L’eix articulador de la proposta és el retrat del barri a través dels espais i dels veïns i veïnes: els carrers, les places, els edificis, els comerços; persones que tinguin vincles amb aquests espais, fent especial atenció al retrat de la gent gran, i a la diversitat cultural de la Ribera

En aquesta primera edició es proposa que participin al projecte: un grup d'alumnes de 4rt de primaria de l'Escola Baixeras amb el fotògraf Joan Tomàs, un grup de l'Aula d'Acollida de 1r-2n d'ESO de l'Institut Milà i Fontanals amb la fotògraf Tanit Plana i un grup de 4rt d'ESO de l'Institut Pau Claris amb el fotògraf Txema Salvans.

Els treballs realitats es presentaran a finals de curs als espais de les dues institucions impulsores del projecte. Es pot seguir el procés de treball al bloc.

 

12/02/2018

Presentació per professors a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i a la Fundació FotoColectania

El passat dimecres 31 de gener, presentació a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i a la Fundació FotoColectania dels tallers 'Fotodescobertes del nostre entorn. Tallers amb fotògraf' per als professors dels centres participants. A la sessió, es van mostrar part dels fons fotogràfics i bibliogràfics, proposant algunes linies de treball vinculades a les dues institucions, tant per al propi taller, com per a d'altres processos de descoberta vinculats a la fotografia i a la descoberta del barri que vulguin desenvolupar els centres educatius.

Amb aquesta sessió, s'inicien els tallers amb fotògraf que culminaran a finals de maig. Els tallers s'adrecen a tres grups d'alumnes de centres educatius de Ciutat Vella propers al barri de La Ribera i proposen de treballar, al llarg de 6 sessions, amb un fotògraf en la creació d'un projecte fototgràfic sobre el barri. Alhora, es proposa la descoberta de les dues institucions dedicades a la fotografia i els seus fons fotogràfics.

Els centres participants són: Escola Baixeras, amb un grup de 4rt de primària que treballa amb Joan Tomàs; l'Institut Milà i Fontanals, amb un grup de l'Aula d'Acollida de 1r i 2n que treballa amb Tanit Plana i un grup de 4rt d'ESO de l'Institut Pau Claris, que treballa amb Txema Salvans.

Un projecte de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Fundació FotoColectania, ideat i desenvolupat per A Bao A Qu, en el marc de Fotografia en curs.

18/10/2017

Formació Fotografia en curs per mestres i professors

Aquest curs 2017-2018, nova formació 'Fotografia en curs' adreçada als docents dels centres educatius participants a Catalunya i Galícia. La formació es desenvolupa en 4 sessions i proposa eines i metodologies per al visionat i la pràctica creativa amb l’alumnat.

Els processos de tots els centres es poden seguir a Fotografia en curs.

 

12/10/2017

'Retrats de barri' en el marc de Fotografia en curs

En el marc de Fotografia en curs, iniciem el projecte 'Retrats de barri', una proposta de descoberta del petit comerç de la ciutat a partir del treball compartit entre estudiants, docents i fotògrafs. Participen en el projecte els instituts Príncep de Girona, Sant Andreu i Barcelona-Congrés, i les escoles Víctor Català i Timbaler del Bruc. Els fotògrafs Eugeni Gay, Mònica Roselló i Joan Villaplana acompanyen els processos de creació de l'alumnat. Podeu seguir el projecte a www.fotografiaencurs.org.

'Retrats de barri' és un projecte de l'Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d'Educació de Barcelona, emmarcat en l'any del Comerç i la Cultura, ideat i desenvolupat per A Bao A Qu.

09/10/2017

Formació 'Retrats de Barri' pels mestres i professors participants

Primera sessió de formació al Virreina Centre de la Imatge per a mestres i professors que participen al projecte Retrats de Barri. A la formació hi participen 9 docents de 5 centres educatius de Barcelona: l'Institut Sant Andreu, Institut Barcelona Congrés, Institut Príncep de Girona, l'Escola Timbaler del Bruc i l'Escola Víctor Català. El projecte proposa als alumnes de descobrir el petit comerç de proximitat, vinculant-se a un eix comercial concret, realitzant un projecte de creació propi.

La formació comptarà amb dues altres sessions dedicades a treballar el retrat i la concepció de projecte. El projecte culminarà en exposicions als diferents barris i també amb una publicació conjunta.

Retrats de Barri és un projecte de l'Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d'Educació de Barcelona, ideat i desenvolupat per A Bao A Qu, en el marc del programa Fotografia en curs. Retrats de Barri es vincula a l'any de la Cultura i el Comerç, impulsat per la Fundació Barcelona Comerç.