Moving Cinema

Metodologies, estratègies i eines perquè nens i joves apreciïn els films europeus i esdevinguin espectadors actius.

Projecte de recerca aplicada liderat per A Bao A Qu i desenvolupat conjuntament amb Meno Avilys (Lituània), Kijufi (Alemanya), Centre for the Moving Cinema (Escòcia) i Otok Institute (Eslovència). En anteriors edicions han participat Os Filhos de Lumière (Portugal) i el British Film Institute (Gran Bretanya) i La Cinémathèque française que s’incorporen en l'eix de treball d'"Inside Cinema".

Moving Cinema s’inicia el 2014-2015 amb dos objectius principals: desenvolupar un intercanvi i anàlisi conjunt d'experiències per coproduir i difondre recursos per estimular l'interès dels joves pel cinema d'autor europeu; millorar l'accés per part dels joves als films europeus mitjançant estratègies que permetin generar hàbits presents i futurs.

El projecte s’estructura en tres nivells: 1) desenvolupar accions pilot que augmentin l’interès dels joves pel cinema europeu i promoguin que adquireixin hàbits com espectadors autònoms;

2) facilitar i motivar l’accés a espais diversos d’exhibició (sales, festivals, plataformes VoD); 3) difondre i transferir les metodologies que han demostrat ser eficients a les accions pilot, a través de recursos publicats al web i de formacions presencials.

Actualment desenvolupem cinc eixos d’accions pilot:

  • Filmació amb dispositius mòbils vinculats a visionats
  • Treball amb plataformes VoD de cinema d’autor
  • Projeccions i diàlegs amb cineastes
  • Programacions de cinema per part de joves a equipaments culturals o al marc de festivals de cinema
  • "Inside Cinema": espai online per a la descoberta dels films a través dels materials del procés de creació.

A través d’aquestes accions pilot, "Moving Cinema" crea una red amplia i diversa de festivals, sales i altres organitzacions que generen oportunitats per al desenvolupament d’audiències tant a horari lectiu com al temps d’oci dels joves.

Moving Cinema rep el suport d'Europa Creativa MEDIA - Audience Development 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017 i 2018-2020.

Projecte co-finançat pel programa Media d’Europa Creativa de la Unió Europea.