La ciutat dels fotògrafs. Taller al MACBA i CCCB (2013-2014)

En el marc del programa Fotografia en curs 2013 -2014, el taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l’exploració de la ciutat.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases:

  • En un primer moment es visiten les sales del MACBA i s'analitzen fotografies del fons de la col·lecció permanent i també la manera amb què els fotògrafs construeixen les seves visions de la ciutat. 
  • A continuació, i inspirats per aquests referents, comença l’exploració fotogràfica tant dels espais arquitectònics del MACBA i del CCCB com del seu entorn més proper, a través d'una pràctica que posa en joc algunes de les tries essencials de la fotografia (enquadrament, color i composició). 
  • Finalment, els participants escullen i ordenen les imatges, i donen forma als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja com una exploració del patrimoni fotogràfic i de les tries expressives de la fotografia, i és una investigació sobre la ciutat com a espai públic a través de la creació fotogràfica.

El taller La ciutat dels fotògrafs és una activitat conjunta del MACBA i del CCCB en el marc de Fotografia en curs. 

Les fotografies realitzades es publicaran al web www.fotografiaencurs.org, creant així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual dels edificis i del barri. Els projectes també es publiquen al bloc.

Informació i reserves: [email protected] o bé al 93 306 41 35 (de dimarts a divendres de 10h a 13h.). Els tallers es podran realitzar d'octubre a maig.