Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

Per primera vegada, un grup de Joves Programadors Moving Cinema, d'entre 16 i 20 anys, dissenya i acompanya una projecció mensual a la Filmoteca de Catalunya.

De gener a maig de 2019, els Joves Programadors triaran la pel·lícula, la presentaran abans de la projecció i organitzaran i acompanyaran el diàleg posterior amb els i les cineastes que participin a les sessions.

Comencen divendres 25 de gener programant Cravan vs Cravan el primer film d'Isaki Lacuesta, que presenten abans de la sessió. La sessió inclou també la projecció d'Où en êtes-vous, Isaki Lacuesta?, el darrer curtmetratge del cineasta, realitzat en motiu de la retrospectiva i l'exposició que el Centre Georges Pompidou de París li ha dedicat recentment. Ambdós films es projecten en el marc del cicle que la Filmoteca dedica al cineasta.

El 22 de febrer té lloc la segona sessió, en la qual presenten Sense sostre ni llei, d'Agnès Varda.

La tercera sessió, molt especial, forma part de la programació de la Sala Jove D'A del D'A Film Festival Barcelona: es tracta del film Un violent désir de bonheur que compta amb una presentació i un diàleg amb el director Clément Schneider.

L'última sessió té lloc el 31 de maig. Es tracta d'una sessió concebuda conjuntament entre els Joves Programadors Moving Cinema i la cineasta Carla Simón que presenta els curtmetratges Llacunes, que va dirigir el 2015, i Les mains négatives de Marguerite Duras; i comparteix materials del procés de creació del seu primer llargmentratge: Estiu 1993. La sessió porta per títol: Carla Simón: exploracions de la memòria.

La proposta dels Joves Programadors es desenvolupa en el marc de la col·laboració entre el projecte europeu Moving Cinema, liderat i coordinat per l'Associació A Bao A Qu, i la Filmoteca de Catalunya. Moving Cinema és un projecte cofinançat pel programa MEDIA d'Europa Creativa.

 

Els Joves Programadors es presenten així:

"Un grup de joves cinèfils d'entre 16 i 20 anys ens reunim cada divendres per mirar pel·lícules d'autor europees i comentar-les plegats. De gener a maig, triarem films per presentar-los a la Filmoteca en sessions que volem que siguin singulars. Seran films que ens han emocionat, que estimem, que ens semblen pertinents, que volem donar a conèixer."

El grup de Joves Programadors està integrat per Chiara Ansótegui Montefusco, Marta Corredor Valverde, Albert Cristóbal Donaire, Maria Feliu Gil, Alba Hernández Arola, Marc Raventós Campmany, Antón Rey Rubio, Etna Ripoll Novau, Maria Teresa Rocher Pejoan, Lucía Romero, Gerard Simó Gimeno, Àlex Uriach Tarraubella i Marina Zubiaur Sellarés.