La ciutat dels fotògrafs. Taller al MACBA i CCCB (2015-16)

Sorry, this entry is only available in Catalan and Spanish.


La ciutat dels fotògrafs. Taller al MACBA i CCCB (2015-16)

En el marc del programa Fotografia en curs 2015 -2016, el taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l’exploració de la ciutat i els espais del MACBA i CCCB.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases:

  • En un primer moment s'analitzen fotografies del fons del MACBA i d'altres autors, mirant-les amb ulls de fotògraf i associant-les a la pràctica posterior. 
  • A continuació, i inspirats per aquests referents, s’inicia una exploració fotogràfica de l'entorn més proper als espais arquitectònics del MACBA i el CCCB. Els participants treballen en grups, explorant tant les tries essencials de la fotografia (enquadrament, composició, llum, color) com les característiques que defineixen el teixit urbà (espai, trànsit, ritme, moviment).
  • Finalment trien, imprimeixen i ordenen les imatges, donant forma als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja des d'una doble vessant: d'una banda, com una exploració de les tries expressives de la fotografia i, de l'altra, com una recerca sobre la ciutat i els espais dels museus a través de la creació fotogràfica.

Les fotografies realitzades es publiquen al web www.fotografiaencurs.org, creant així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

El taller “La ciutat dels fotògrafs” és una activitat conjunta del MACBA i el CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Horari de les visites: els dimecres i els dijous al matí.

Durada de l’activitat per centres de primària (a partir de 3r de primària): 2:45 hores

Durada de l’activitat per centres de secundària i batxillerat: 3:30 hores

Grups classe

Preu: 4 € per alumne

Cal fer reserva amb antelació enviant un correu electrònic a [email protected] o bé trucant al 93.306.41.35 (de dimarts a divendres de 10 a 13h).