Muestra de Cine de Frontera 2013

Sorry, this entry is only available in Catalan.


El 2013 se celebra a Portbou la primera edició de la Mostra de Cinema de frontera, "Passatges"; una de les seves accions centrals és la convocatòria del I Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin, sobre un dels temes més rellevants de l'obra d'aquest filòsof alemany que se suïcidà a Portbou el 26 de setembre de 1940 quan fugia de la Gestapo, camí dels Estats Units: la ciutat.

En vinculació amb la mostra i en el marc de Cinema en curs, entre els mesos d'abril i juny A Bao A Qu duu a terme diversos tallers a l'Escola Sant Jaume de Portbou amb tot l'alumnat, des de P3 fins a 6è.

Acompanyats per professionals del cinema i pels seus mestres, els alumnes realitzaran diverses peces cinematogràfiques explorant el poble com a territori de passatge i de frontera. Seran assaigs sobre el territori i la memòria,  entre la paraula i el so, entre el mar, la muntanya i el vent. Els alumnes d'educació infantil realitzaran una exploració fotogràfica d'alguns espais del poble.

El dissabte 22 de juny les peces realitzades a l'Escola es projecten a la Mostra, just abans de la projecció dels 10 curtmetratges seleccionats i de la comunicació del veredicte dels premiats.

Més informació: http://www.mostracinemafrontera.com/#!

Bases del concurs: http://www.mostracinemafrontera.com/#!concurs