Sala Jove D'A

En el marc de l'edició 2018 del D'A Film Festival Barcelona s'inicia la Sala Jove, una nova secció del festival específicament destinada al públic d'entre 16 i 25 anys, que compta amb 7 pel·lícules, 3 tallers de creació i un concert. Sis de les pel·lícules han estat seleccionades per un grup de Joves Programadors vinculats al projecte europeu Moving Cinema i dos dels tallers seran a càrrec de les cineastes de Cinema en curs Meritxell Colell (Con el viento) i Alba Cros (Les amigues de l'Àgata).

Els Joves Programadors també acompanyen i presenten les sessions i condueixen els diàlegs amb els cineastes convidats i amb el públic. Les pel·lícules programades són As duas Irenes, Brothers, Everyone in Hawaii has a sixpack already –amb la presència dels cineastes-, Grímsey –amb la presència dels cineastes-, High fantasy i Night is short, walk on girl. A aquests títols s'afegeix una carta blanca a la directora Mar Coll, que ha escollit L'âge atomique d'Héléna Klotz.

La Sala Jove, oberta a tots els espectadors del D'A, es du a terme del 28 al 30 d'abril a l'Auditori del CCCB. Els joves d'entre 16 i 25 anys poden adquirir l'abonament que dóna accés a tota la programació per 12 euros (9,5 euros amb Carnet Jove). Es pot comprar l'abonament a https://www.4tickets.es/dafilmfestival/public/janto/. Les entrades individuals tenen un preu de 3 euros i es poden comprar a través del web o a les taquilles.

 

Els Joves Programadors presenten així la seva programació:

"Hem tingut l'oportunitat de veure i comentar pel·lícules inèdites al nostre país, i de compartir les nostres impressions en diàlegs d'una enorme riquesa. Per a fer la selecció hem establert criteris diversos i complementaris: l'exploració de les formes, el risc, l'ús de la llum i del color, la coherència entre la narració i l'estètica, el tractament dels personatges, el ritme, la mirada personal del o la cineasta, la identificació o empatia que ens produïen, el record i la reflexió que cada film generava després del primer visionat...

Proposem sis títols extraordinàriament diversos pel que fa als estils, formes, trames i geografies, i que alhora comparteixen una forta voluntat d'autor. Aquest viatge que hem fet durant i després dels visionats és el que hem volgut traslladar en aquesta Sala Jove, que de ben segur despertarà emocions i experiències vivencials diverses. Ens agradaria que com el nostre, el vostre fos també un recorregut que us convidés a pensar i parlar el cinema."

Joves Programadors: Jaume Claret Muxart, Jas Condal, Alex Gómez, Daniel Molina, Aisha Montano Vaca, Lucía Romero Castillo, Agustín Rugiero, Arnau Salvador, Gerard Simó Gimeno, Aina Siurana, David Vargas, Marc Villafranca Casals

La Sala Jove ha estat desenvolupada per A Bao A Qu en el marc del programa europeu Moving Cinema.