Cursos per a docents

03-24/02/16 Sessions de formació 'Descubrir el cine como creación'. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid. En el marc de la programació d’activitats per a adults i docents del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Núria Aidelman, co-directora d’A Bao A Qu imparteix la sessió formativa 'Descubrir el cine como creación'.

21-22/11/14 Formació per a professors de secundària que participen al projecte vídeoMAT. Barcelona. Formació per a professors de secundària que participen al projecte vídeoMAT. Matemàtiques per respondre preguntes o bé que volen introduir a l’aula la creació audiovisual com a eina per reflexionar sobre l’ús i la presència de les matemàtiques en l’entorn. La formació es desenvolupa el dies 21 i 22 de novembre a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i a l’Institut Escola Les Vinyes (Castellbisbal). A càrrec de Meritxell Colell i Pep Garrido.

18/12/14 Cinema en curs. Universitat Pompeu Fabra. Barcelona. Jornada de formació per mestres i professors participants als tallers documentals de Cinema en curs 2014-2015. També hi participen els cineastes que porten a terme els tallers. A càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell.

6-9/11/14 CGAI. Centro Galego de Artes da Imaxe. A Coruña En el marc de Cine en curso Galícia, formació per mestres i professors participants a l’edició 2014-2015. També en el marc de Fotografia en curs es realitzen dues formacions pels docents participants al projecte. Durant els dies de la formació es realitzen dues sessions de visionat i comentari de fragments de  “Retrats documentals”. A càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell.

18/10/14 Petit Cinema en curs. Escola Rafael Alberti. Badalona. Formació inicial pels mestres participants a l’edició 2014-2015. Proposta de pràctiques comuns pel curs i pràctica de rodatge i muntatge

20-21/09/14 Cinema en curs. Santa Maria del Roure, Cantonigròs. Formació inicial per tots els docents participants a Cinema en curs 2014-2015. Reflexió i pràctica sobre alguns aspectes metodològics essencials: visionats, rodatge, muntatge, organització del curs, etc. A càrrec de Núria Aidelman, Laia Colell i els cineastes participants a l’edició 2014-2015

27/03/14 MNCARS. Museo Nacional Centro de Artes Reina Sofia. Madrid Formació per a docents a partir de les experiències de Cinema en curs. Presentació de propostes i metodologies per introduir a l'aula el cinema com a art i creació. També es realitza una pràctica de muntatge. A càrrec de Núria Aidelman.

13-15/02/14 CGAI. Centro Galego de Artes da Imaxe. A Coruña Curs de formació pels docents participants a Cine en curso Galícia el 2013-2014, a càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell. Es treballen metodologies de visionat, processos creatius i introducció al treball curricular i transversal a través del cinema.

12/12/2013 i 13/01/14 MNCARS. Museo Nacional Centro de Artes Reina Sofia. Madrid Formació pels docents participants a Cine en curso Madrid el curs 2013-2014, a càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell.

22-23/11/13  Formació per a professors de secundària que participen al projecte vídeoMAT. Barcelona. Formació per a professors de secundària que participen al projecte vídeoMAT.Matemàtiques per respondre preguntes o bé que volen introduïr a l’aula la creació audiovisual com a eina per reflexionar sobre l’ús i la presència de les matemàtiques en l’entorn. La formació es desenvolupa el dies 22 i 23 de novembre a la Universitat Pompeu Fabra.

6-9/11/13 Formació per a mestres i professors al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña. Formació per a mestres i professors de secundària vinculada als programes Cinema en curs i Fotografia en curs que  es desenvoluparan a A Coruña durant el curs 2013-2014 en col·laboració amb el CGAI. Enllaç

9/10-20/11/13  El cinema a l'aula: propostes i metodologies. Barcelona. Curs per a mestres i professors en el marc de Filmoteca per a les escoles. A partir de les experiències de Cinema en curs es proposen eines i metodologies per introduir el cinema com a art i com a creació a les aules de primària i secundària. El curs desenvolupa els dies 9 i 23 d'octubre, 6, 9 i 20 de novembre. Enllaç

7/10-18/11 i 16/12/13 Retrats d'Oficis. CRP Nou Barris, Barcelona. Formació pels professors de secundària participants als tallers ÈXIT 2 de 'Retrats d'Oficis', promoguts pel Consorci d'Educació de Barcelona. La formació es desenvolupa els dies 7 d'octubre, 18 de novembre i 16 de desembre. Enllaç

16-19/02/13 CGAI. Centro Galego de Artes da Imaxe. A Coruña. En el marc de Cinema en curs, formació per mestres i professors vinculada a la pràctica documental de Minuts Lumière que realitzaran durant el curs 2012-2013 a diferents centres de A Coruña, a càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell. També en el marc de Fotografia en curs es realitzen tres formacions de la pràctica d''Espais buits'. Durant els dies de la formació es realitzen tres sessions de ‘Vistes Lumière’ dins del cicle ‘Novas miradas, novos espectadores 2012-2013’. Enllaç

Setembre 2012 – Juny 2013
Escola de Bordils. Bordils, Girona
Formació al claustre de mestres de l’Escola de Bordils en el marc del projecte europeu Comenius Regio Descobrint i construint el patrimoni local i europeu a través de la creació audiovisual. Durant el curs 2012-2013 es realitzen diverses sessions de formació teòriques i pràctiques.

17- 21/09/12 XI Congreso Internacional-XVII Seminário Nacional do Instituto Nacional de Eduacação de Surdos. Rio de Janeiro (Brasil). En el marc de les jornades 'A educação de surdos em debate' del XI Congreso Internacional-XVII Seminário Nacional do Ines, Núria Aidelman participa a la conferència 'Cinema e Educação' presentant l'experiència de Cinema en curs. Es projecta el film ‘Una noia se sent sola’, realitzat a Cinema en curs 2007-2008 per un grup de nens sords d’entre 8 i 12 anys de l’Escola Tres Pins (Barcelona). Durant el congrés també es realitza un taller amb joves sords i amb docents especialistes en alumnat sord. Enllaç

20-22/02/12 Centro Cultural Casona Municipal, Córdoba. Argentina. Cinema en curs: metodologies de creació i de visionat a l’escola. Formació inicial pels docents i cineastes que participen en la primera edició de 'Cinema en curs – Córdoba', a càrrec de Meritxell Colell.

15/10/11 Formació per mestres d'educació infantil i primària al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña. Formació metodològica i propostes pràctiques per treballar la fotografia i el cinema a infantil i primària, amb especial atenció al treball transversal i per projectes. Les propostes es vinculen als projectes 'Fent cinema' i 'Petit cinema en curs'. Imparteixen la formació Núria Aidelman i Laia Colell (A Bao A Qu) amb les mestres de l'Escola de Bordils Carme Congost i Dolors Vilanova.

13/10/11 Formació per a professors al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña.  Formació per a professors de secundària vinculada a la proposta de pràctiques ‘Fent cinema/facendo cinema’ que es desenvoluparà a A Coruña durant el curs 2011-2012 i que es vincula a la programació Novas miradas, novos espectadores.

8/10/11 i 12/11/11 Museu del Cinema i Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona. Girona. Formació metodològica i pràctica sobre el treball de fotografia i cinema en l’àmbit educatiu. Participa el grup de treball de cinema, integrat per docents de primària i secundària, responsables del Servei Educatiu del Museu del Cinema i del CRP de Girona.

18 i 19/02/11 Didàctica de la creació cinematogràfica. Octubre, Centre de Cultura Contemporània. València. Curs de formació ideat per oferir a mestres, professors i educadors les eines instrumentals, metodològiques i reflexives per introduir el cinema en la seva tasca habitual. Enllaç

12, 13 i 14/11/11 Formació per mestres i professors al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña. Els dies 12 i 13 la formació s’adreça a professors de secundària que assisteixen amb els seus alumnes a les projeccions de la programació Novas miradas, novos espectadores. El dia 14 la formació s’adreça a mestres d’educació infantil i cicle inicial.

10 i 11/12/09 Formació per professors al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña. La formació s’adreça a professors de secundària que assisteixen amb els seus alumnes a les projeccions de la programació Novas miradas, novos espectadores.

14 i 18/02/09 Aplicacions transversals del cinema a l'aula, curs de deu hores organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Gironès. Girona. Curs que vincula el treball de visionat i comentari de films amb propostes de pràctiques i exercicis per desenvolupar a classe, amb especial atenció a les propostes per treballar la llengua, així com la música i les arts plàstiques.

11 i 12/12/08 Formació per professors al CGAI (Centro Galego das Artes da Imaxe). A Coruña. La formació s’adreça a professors de secundària que assisteixen amb els seus alumnes a les projeccions de la programació Novas miradas, novos espectadores.

30/11/07 - 08/12/07 I Encontro Internacional de Cinema e Educação da UFRJ. Rio de Janeiro, Brasil. El 30 de novembre, en el marc del “I Encontro Internacional de Cinema e Educação da UFRJ”, es presenta Cinema en curs i entre el 3 i el 6 de desembre, en el marc del projecte “Cinema para aprender e desaprender”, s'mparteix un curs intensiu per a docents i professionals del cinema a la Cinemateca. Enllaç