L'associació

A Bao A Qu som una associació cultural sense ànim de lucre dedicada a la ideació i el desenvolupament de projectes que vinculen creació artística i educació. Fundada el 2004, introduïm la creació a escoles i instituts de la mà de cineastes, fotògrafs, artistes i altres creadors.

Entre els nostres projectes destaquen Cinema en cursFotografia en cursCreadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona i les col·laboracions amb museus i equipaments culturals de referència: CCCB, CGAI, Filmoteca de Catalunya, Foto Colectania, MACBA, MNCARS, Museu Nacional d'Art de Catalunya, La Virreina Centre de la Imatge. Un altre eix important de l’activitat d’A Bao A Qu és la formació a docents, educadors i gestors culturals.

A Bao A Qu desenvolupa diversos projectes europeus: Moving Cinema. Metodologies, estratègies i eines perquè nens i joves aprecïin els films europeus i esdevinguin espectadors actius (Europa Creativa MEDIA – Audience Development 2014-2017), CinEd. Projecte educatiu de cinema europeu per a nens i joves (Europa Creativa MEDIA - Audience Development 2015-2018), European Framework for Film Education (Europa Creativa MEDIA – Audience Development 2014-2015), Development and Implementation of Audiovisual Teaching Methodologies for Adult Educators (Grundtvig 2013-2015), i Descobrint i construint el patrimoni local i europeu a través de la creació audiovisual. Un model de cooperació entre l'escola i el municipi per la cultura, el coneixement i la cohesió social (Comenius Regio 2012-2014).

És guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona d'Arts Visuals 2015.