Cinema en curs

Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema amb dos objectius prioritaris: formar espectadors sensibles, actius i autònoms, amb capacitat de gaudi i interès per manifestacions cinematogràfiques i culturals diverses, i desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica a l'escola i l'institut.

Els alumnes descobreixen el cinema a partir de la pràctica cinematogràfica i del visionat de pel·lícules de tots els temps i de cultures d'arreu del món. El projecte proposa una manera de veure i de fer cinema, i també, una manera d'aprendre amb el cinema.

Es duen a terme tallers de documental i ficció (amb alumnat de 9 a 18 anys) i es desenvolupa la modalitat específica de Petit Cinema en curs amb els grups d'entre 3 i 8 anys. Els tallers són impartits conjuntament per professionals del cinema (realitzadors, guionistes, muntadors) i docents.

Cinema en curs també té com a eixos fonamentals la formació del professorat i l'elaboració de propostes, materials i metodologies de transmissió del cinema extensibles a tots els contextos educatius.

El programa es va iniciar el 2005 a Catalunya, i actualment també es desenvolupa a Euskadi, Galícia, Madrid, Brandenburg (Alemanya), Argentina i Xile. Es duen accions puntuals també a altres països com Portugal i Croàcia.