Fotografia en curs

Fotografia en curs és un programa de difusió i pedagogia de la creació fotogràfica adreçat principalment a nens i joves d'entre 8 i 18 anys.

S'inicia el 2012 amb un triple objectiu: fer transmissió de la fotografia com a art, cultura i creació; propiciar el descobriment del patrimoni fotogràfic i la fotografia contemporània; i generar un retrat del territori a través d'una proposta de pràctiques creatives.

Els eixos principals d’acció són:

  • La formació del professorat
  • Els tallers amb fotògrafs o en el marc de programacions de museus i equipaments culturals
  • El web, on tenen un paper central l'apartat dedicat a la descoberta de fotògrafs molt diversos i el d'exposició de les fotografies realitzades per l'alumnat.
  • La definició d'un programa de pràctiques fotogràfiques compartides que permeten la iniciació a la fotografia, la descoberta de l'entorn i l'intercanvi entre l'alumnat de contextos socials i geogràfics diversos.

Els museus i centres implicats en el projecte des del 2012-2013 són l'ACVic Centre d'Arts Contemporànies, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, l'Arxiu Fotogràfic d'Olot, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Centro Galego de Artes da Imaxe (CGAI), la Fundació Foto Colectania, el Museo Reina Sofia (MNCARS), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el Museo de Arte Contemporáneo Gas Natural Fenosa (MAC).